De ce este necesar sa cumperi cadouri celor dragi din timp?

Nu astepta Decembrie cu gandul ca “voi avea destul timp” sa le le iau celor dragi ceva de Sarbatori!
Nu, nu vei avea timp!

In fiecare an se intampla la fel..timpul zboara, se comprima, suntem mai ocupati ca de obicei, mai grabiti, mai multi pe drum, ȋn magazine..peste tot.

Si ..intr-o dimineata rece de iarna, sfarsit de noiembrie, grabit, ca de obicei, sa duci copilul la cresa, sau sa-ti bei rapid cafeaua (ca micul dejun l-ai sarit de mult din program), sa pleci mai devreme din casa, caci altfel te blochezi in trafic (oricum te vei bloca!)…cu gandurile tale toate, invalmasite, la facturi de plata, la cele 30 de e-mail-uri venite, toate, doar ȋn dimineata asta, adaugate peste cele inca 100 necitite inca, restante ȋn casuta ta de corespondenta, la o reclamatie a unui client nemultumit…. realizezi, brusc, ca maine este 1 Decembrie! Deci ultima luna din an a venit, iar tu nici nu sti cum.. ..deja ai intrat ȋn panica…şi mai adaugi inca o problema …CADOURI!
Si uite asa, ȋn dimineata premergatoare zilei de 1 Decembrie, Luna Cadourilor, cum se spune..ai o revelatie şi realizezi ca ti-ai dori ca macar anul acesta sa nu le mai oferi celor dragi lucruri la intamplare, de duzina ce-si vor gasi sfarsitul prafuite ȋn cine stie ce cutii aruncate. Ai vrea sa fi altfel anul acesta, sa poti sa oferi cadouri unicate, personalizate doar pentru el/ea, emotie, cu alte cuvinte..… nu doar obiecte simple lucrate ȋn serie.…dar cum?  Constiincios, incepi sa schitezi mental o lista cu persoane..si incepi..copii, sot/sotie, prietena ta cea mai buna..sa nu uit de mama şi tata..si nici de ai sotului/sotiei…veri şi matusi, unchi şi bunici…şi lista se pare ca nu se mai termina..adaugi cei 10 colaboratori ai tai, cei mai buni..dar şi cativa amici cu care mergi la sala/bere…..te panichezi şi mai rau! Sti ca zilele trec cu o viteza ametitoare ȋn decembrie…iar tu n-ai timp..din nou..n-ai timp!

Ce-ai putea sa schimbi anul asta?

OPRESTE-TE acum din tot ce faci pentru 30 de minute!

PASUL 1: PLANIFICA

– Fa o lista cu toate persoanele carora ti-ar face placere sa le oferi ceva ȋn dar
– Trece-le ȋn ordinea prioritatii intr-un tabel
– Aloca un buget pentru aceasta actiune
– Imparte bugetul pe fiecare persoana (initial, cum consideri tu)
– Incearca şi varianta sa imparti bugetul ȋn mod egal (nimeni nu o face:, cel putin nu pentru primii din table:copii, sot/sotie, rude apropiate),…dar e un exercitiu!

Şi abia acum incepe adevarata provocare!

PASUL 2: TRECI LA ACTIUNE!

– Noteaza ȋn dreptul fiecarei persoane dorinta stiuta, comunicata cumva ..scrisoarea catre Mos Craciun, de exemplu (valabil doar pentru o mica parte: copil,sot/sotie..poate şi vreun amic..)
– Gandeste-te la fiecare persoana ȋn dreptul careia nu ai scris nimic si scrie primul cuvant sau fraza care iti vine ȋn minte (aici te ajut cu cateva exemple: iubeste sa calatoreasca, pasionat de auto, ii plac animalele, este contabil, vinde x produs, s-a casatorit de curand, asteapta un copil, recileaza orice, este profesor, pasionat de navigatie, face yoga etc)
– Gandeste-te la un obiect personalizat pe pasiunea lui care sa se incadreze in bugetul alocat
Cu siguranta, daca vei planifica astfel, tu vei fi, ȋn primul rand, cel mai multumit şi impacat ca vei darui ȋn primul rand EMOTIE, iar cel ce primeste, cu siguranta, va fi mai mult decat incantat!
Nu ai nevoie decat de putin TIMP! Şi nu uita: TIMPUL are valoarea pe care tu i-o dai!

Gaseste 30 de minute ȋn care nimeni şi nimic sa nu te distraga şi Sarbatorile pot fi altfel anul acesta!

Ȋn cazul ȋn care v-a placut recomandarea şi povestea mea..si daca bugetul vostru pe persoana se incadreaza intre 50 – 65 ron, in functie de complexitate şi cantitate, va ofer o alternativa alegand un glob personalizat cu diametru de 10 cm, pictat manual, unicat, cu tematica aleasa, desigur, de dumneavoastra!
Astfel, puteti evita aglomeratia din magazine, traficul blocat şi toate celelealte inconveniente ce vin ȋn perioada Sarbatorilor, cadourile fiind livrate ȋn siguranta prin firma de curierat cu care colaboram!

Nu uitati: timpul este dusmanul nostru doar daca nu stim sa prioritizam şi sa planificam!
Cu drag,